Ska jag backa upp all min data?

Ska jag backa upp all min data? Vad händer när datorn lägger av? Tekniken är superbra att ha oftast. Men ibland har den sina nackdelar och då gäller det att vara förberedd. Även den bästa dator kan svika dig när du minst anar. Om du kopierar över din data till en extern hårddisk eller liknande faller du inte pladask om olyckan är framme.

Varför riskera att förlora allt viktigt?

Nu för tiden spenderar vi timmar, ibland dagar framför datorn, iPaden eller vår bästa vän – telefonen. Även kameran tar bilder av våra bästa och finaste stunder. Vi tar bilder och filmar videor då allt är som bäst. Vi skapar dokument för studier eller för arbetet. Och en dag så lägger tekniken av, av olika anledningar. Tappas mobilen i golvet? Spills vatten, kaffe eller liknande datorn? Plötsligt är allt borta. Då hade du nog fortsatt vara lika avslappnad om du hade en backup, en B plan. Skaparens gåva till den tekniska är nog en extern hårddisk där du lagrar det viktigaste som du sedan kan spara för all framtid. Varför ta risken att stå där hjälplös när det händer?

Ska jag backa upp all min data? Det är bra att göra det.

Passa på att ta en back up ibland

Oavsett vilken data man har eller lagrar kan det vara bra att då och då ta en back up på den. Om man lagrar bilder, arbeten eller andra oersättliga dokument i datorn eller mobilen kan det vara en mycket bra idé att då och då spara ner materialet på minst ett annat ställe. Allt fler använder “molnet” som en back up och det är ofta lämpligt och går snabbt.